torsdag 31 mars 2011

Reflektioner och svårigheter


Då har vi nästan gjort 10 dagar. T gör verkligen fina framsteg varje gång vi kör. T är envis som en gnu vilket kommer hälpa henne enormt under de tunga perioderna.

Igår hade T det väldigt tungt i både huvud och kropp. Det som är intressant är att T hade en tuff dag förutom träning och diet vilket visade sig påverka helheten. Det som är viktigt är att trots man får tuffa besked,problem på jobbet, problem hemma, you name it, att man inte tar till det vanliga när man ska trösta sig, dämpa ångest.

Träning hjälper en enormt då det händer många spännade saker rent kemiskt i kroppen. Tänkte gå igenom vilka kemiska procceser som sätts igång.


ENDORFINER: Skapar euforikänslor, minskar stress, stärker immunförsvaret.


DOPAMIN: Ger känslor av välbefinnande, är smärtsillande och lugnande, reglerar aptiten, påverkar arbetsminnen, inlärnings och koncentartionsförmågan ökar


SEROTONIN: Reglerar sömn, aptit, sinnesstämning


ACETYLKOLIN: Ökar blodkärlens diameter, inblandad i stryrning av kroppens alla organ


ADRENALIN: Stresshormon som ökar kroppens prestationsförmåga


Så med andra ord är träning rena lyckopiller



För att återgå till några svårigheterna för T är tex hennes monsterlånga arbetspass i hamnen. Hon jobbar 0700-2400 dessutom ganska tufft och farligt jobb. Min uppgift är att hon kan utföra sitt jobb säkert. Därför kommer vi jobba med lite omfördelning under henne arbetsdagar. Hon kommer tex tillföra kvarg (kessella) och extra frukt under passen för att hålla huvudet skärpt och klart. Hur känslig man är för kaloriunderskott är väldigt individuellt och det gäller att hitta en skräddarsydd lösning för varje person.





I morgon drar jag på en spännande utbildning av ett träningredskap som heter Viper. T kommer vara en av de första i Sverige som kommer få testa detta coola redskap.











Ha en bra helg och träna hårt


KF




1 kommentar: