torsdag 24 mars 2011

Ingen tur just nu!!!!!

Nr 1 Tess är sjuk. Troligen för att hon levde ganska hårt i Hemsedal under helgen. Fördelen är att hon inte känner sig lika hungrig under sjukdomen vilket gör "avvänjning" lättare.

Nr 2 När vi skulle installera henns blivande bästa vän (läs kostprogram) så strejkade hennes dator(eller egentligen programet men tess bör se över sin dator då den sjunger på sista versen). Phuuu. Men men.

Här kommer lite tankar om hur vi ska göra för att komma till rätta med flera saker.

KOSTEN: Tess har egentligen ganska hyffsad koll på vad som är bra mat. Dock är problemet precis som med många andra, mängden mat hon äter har varit allt för stor. Tanken är att tillsvidare ska ska tess räkna kalorier. Hennes första reaktion när vi pratade om kost var från Tess, men jag äter bra. Tyvärr är det inte så enkelt, många av produkterna som anses nyttiga i dag innehåller tyvärr väldigt mycket kalorier, tänker på tex nötter och oljor, ooooppps får jag genast höra, men det är ju nyttigt fett. Helt korrekt så finns det nyttigare fetter än andra, MEN när man pratar framförallt om viktnedgång så finns det bara en formel som håller. KALORI IN-KALORI UT. Vilket innebär att man bör hålla sig ifrån produkter som har högt energivärde. I Tess fall handlar det om begränsa intaget, dvs att vi ska skapa ett stadigt kaloriunderskott, då kommer T att gå ner i vikt. Så enkelt är det i praktiken.

I morgon kommer mina tankar om den kommande träningen

1 kommentar:

  1. Hej,

    Det är mycket intressant det här med kost, kan du utveckla detta lite mer för en som inte har så stor koll, hade vart väldigt intressant om du lägger upp en hel veckas mat intag uppdelat i frukost, lunch, middag och mellanmål så kan man ju testa själv. Tack för en bra och inspirerande blog. Mvh. Susanne

    SvaraRadera